Household

All news

Jedlé oleje – druhy a vlastnosti

Druhy jedlých olejů – způsoby zpracování, obsah a správné (nejen kuchyňské) využití. V EU jsou jako potravinářské (jedlé) oleje schváleny: olej arašídový, dýňový, kokosový, konopný, lněný, mandlový, olivový, palmový, řepkový, sezamový, slunečnicový a sójový. Podle… Read More »Jedlé oleje – druhy a vlastnosti

Proč si jeden ze zakladatelů OilStop myslí, že nakládání s jedlými oleji je u nás v plenkách?

Nechtěli jsme vás připravit o rozhovor, který poskytl jeden z otců zakladatelů projektu OilStop Miroslav Morávek online magazínu Plné zdraví. Tady je. Dopřáli jste si o víkendu nějaké skvělé smažené jídlo? Jasně, jednou za čas si… Read More »Proč si jeden ze zakladatelů OilStop myslí, že nakládání s jedlými oleji je u nás v plenkách?

OLEJE POUŽÍVANÉ V KOSMETICE

Olej jako zásadní složka pleťové i vlasové kosmetiky Použití nejrůznějších druhů olejů v péči o pokožku sahá hluboko do historie. I v dnešní době tvoří významnou součást kosmetických výrobků. Mnoho z nás ovšem netuší, že se dají… Read More »OLEJE POUŽÍVANÉ V KOSMETICE